Daha hafif ve güçlü konteynerler yük taşıma kapasitesini en üst düzeye çıkarıyor

2001 yılında kuzey Polonyalı konteyner üreticisi ZPUH JK Milosz Kiedrowski, İsveçli ILAB Container AB şirketiyle yakın bir işbirliğine başlayarak İskandinav pazarına erişim kazandı. JK 2008'de yüksek dayanımlı çelikten yapılmış hafif konteyner üretimine başlayınca, yeni bir çelik tedarikçisiyle çalışma ihtiyacı doğdu. JK açısından bu sorunun bariz yanıtı SSAB'ydi.

JK'nin üretim tesisleri kuzey Polonya'da huzur verici bir manzaranın ortasında yer alıyor. Beş modern ve çok büyük üretim hattında, SSAB'den gelen 6 metre uzunluğundaki çelik saclar kesme, bükme, kaynaklama, püskürtme ve boyama sürecinden geçerek hafif konteynerlere dönüştürülüyor. Ardından da Baltık Denizi üzerinden İskandinavya'ya gönderilerek, burada ağırlıklı olarak atıkları toplama, taşıma ve geri dönüştürmede kullanılıyor.

En başından beri JK yönetimi, üstün kalitesi ve İskandinav müşterilerin çoğunun SSAB çeliğinden üretilmiş konteynerler beklemesi nedeniyle, kullanacakları çeliğin SSAB yapımı olması gerektiğini biliyordu.

"Plakalar daha ince ve daha hafif oldu. Fiyatı standart bir konteynerle aynı tutabilmek için plakaların neredeyse %100'ünü kullanıyoruz."

ILAB ile JK arasındaki işbirliğinde, başlangıçta yeni malzemeyi anlama, tüm avantajlarından yararlanabilmeyi öğrenme ve konteynerleri düzgün bir şekilde üretebilme uğraşı verildi. Sürecin en başından itibaren SSAB uzmanları yanlarındaydı ve mükemmel bir destek ve yardım sundular.

K'nin SSAB'den satın aldığı başlıca çelik sınıfları Strenx™ 700 CR, Strenx™ 700 MC, Hardox® 400 ve Hardox® 450'dir. JK, yeni çelik sınıflarını işleyebilmek için son teknoloji ürünü kesim ve büküm makineleri ve yeni kaynak araçları satın aldı. Araçlardan bazıları yarı otomatikti.

İskandinav müşteriler yeni konteynerlerin avantajlarını hemen fark etti. Eskisine göre daha hafif ve güçlü olan bu konteynerler, yükleme başına 1 tona kadar daha fazla yük alabiliyor. Daha modern görünümlerinin yanı sıra, nakliye sırasında %14 civarında yakıt tasarrufu sunuyorlar. Böylece hem çevresel hem finansal fayda sağlanabiliyor.

Bugün JK'nın İskandinav pazarı için ürettiği konteynerlerin %90'ı SSAB'nın yüksek dayanımlı çeliğinden yapılmış hafif konteynerlerden oluşuyor. Polonyalı şirket ayrıca SSAB'nin iki farklı marka programının da üyesi: Hardox® In My Body ve My Inner Strenx™.

Başından beri JK'nın amacı, yeni hafif konteynerleri geleneksel ağır konteynerlerle aynı fiyata satabilmekti. Nitekim öyle de oldu. Yüksek dayanımlı çelik biraz daha pahalı olsa da, konteyneri üretmek için daha az miktarda çelik gerekiyor ve daha basit bir üretim prosesi uygulanıyor.

CEO ve firma sahibi Milosz Kiedrowski'nin şirketteki beşinci yılında, şirketi 1988 yılında kurmuş olan babası Janusz Kiedrowski 2016 yılında aniden hayatını kaybetti. Bu trajik olayın ardından Milosz Kiedrowski'nin derhal şirketin liderliğini üstlenmesi gerekti.

Sonrasında başarılı bir yönetici olduğunu kanıtladı. 2015'te 11.000 konteyner olan üretim 2017'de 15.500'e yükselmiş olsa da hâlâ Polonya ve diğer ülkelerden gelen talepleri karşılamakta zorlanıyor.

ZPUH JK Milosz Kiedrowski hakkında

CEO ve sahibi: Milosz Kiedrowski
Yer: Byslaw, kuzey Polonya
Çalışan sayısı: 580
2017 cirosu: 150 milyon PLN (36 milyon EUR)
Ana ürünler: Çeşitli boyutlarda konteynerler. Tüm büyük konteynerlerin %90'ı, SSAB üretimi yüksek dayanıklı çelikten yapılmış hafif konteynerlerden oluşuyor.
SSAB çeliğin ana sınıfları: Strenx 700 CR, Strenx 700 MC, Hardox 400 ve Hardox 450.

www.jk.com.pl

JK’s lighter and stronger containers maximize payload

3:23

In 2001, ZPUH JK Milosz Kiedrowski, a container manufacturer located in northern Poland, started to closely collaborate with the Swedish company ILAB Container AB, thus gaining access to the Scandinavian market.