Basın bültenleri Lennéers, en üst kalitedeki aşınma dirençli kovalarını Hardox® aşınma plakasıyla sunmaya başladığından beri hızla büyüyor

İsveçli kova üreticisi Lennéers, SSAB ile birlikte çalışmaya ve ürünlerinde Hardox® aşınma plakası kullanmaya başladığından bu yana satışları %200'den fazla artış gösterdi. Şirketin kurucusu ve genel müdürü Dennis Lennéer'e göre bu durum piyasanın güçlü, hafif, dayanıklı ve en iyi kalitede ürünler istemesinden kaynaklanıyor.

"Müşterilerimiz zaman testine dayanabilecek ekipmanlar istiyor," diyor Lennéer. "Yakıt verimini optimize etmek için daha hafif olmasını da istiyorlar."

Dennis Lennéer 2015 yılında Lennéers'i kurduğunda amacı piyasada ekonomik ve birinci sınıf inşaat ekipmanı alanındaki boşluğu doldurmaktı. Bugünlerde ise Lennéers, inşaat ve tarım makineleri için kepçeler ve diğer ekipmanları İsveç ve Kuzey Avrupa'daki küçük ila orta ölçekli yüklenicilere gönderiyor.

Rekabetçi bir piyasada yeni ve küçük bir oyuncu olmak bazen zor olabilir. Dennis Lennéer, şirketinin başarısında müşterileri dinlemenin ve onların taleplerine yanıt vermenin kilit önem taşıdığını söylüyor.

"Çoğu müşterimiz bize distribütör üzerinden değil, doğrudan geliyor," diye açıklıyor. "Böylece onlarla yakın bir iletişim kurabiliyor ve ihtiyaçlarını anlıyoruz."

"Ama müşteriler başta bizi seçmiyordu. Ancak Hardox kullanmaya başladıktan sonra işimizde patlama yaşadık," diyor.

Lennéers tüm ürünlerinde SSAB Hardox® aşınma plakası kullanıyor ve ürün gamının yaklaşık %80'inde Hardox® In My Body markası bulunuyor. Bu marka, bir ürünün orijinal Hardox® aşınma plakasından yapılmış olduğunu ve dolayısıyla üstün bir aşınma direnci ve darbe dayanımı sağlayarak zaman ve para tasarrufu sağlayacağını gösteren bir sertifikadır. Lennéers toplamda 31 farklı Hardox® In My Body markalı ekskavatör, VA, sorting, cable ve planning kovaları üretiyor.

Ürünler sahada zor koşullara maruz kaldığından en iyi malzemeden yapılmış olmaları gerekiyor. Lennéer, Hardox® aşınmaya dayanıklı çeliklerin gerek kalite gerek maliyet açısından müşterilere avantaj sunduğuna inanıyor.

"Başta ucuz olan bir ürün genellikle zamanla daha pahalıya geliyor," diyor. "Bu malzemeyle kovalarımızın Hardox'tan yapılmamış rakip ürünlerden daha uzun süre dayanacağını garanti edebiliriz.”

Habib Asgari yaklaşık 1 yıldır Lennéers'te kaynak ustası olarak çalışıyor. Kovaların kaynaklanması ve montajından sorumlu.

"Hardox diğer malzemelerden farklı, çünkü kaynaklanması çok kolay. Üretim açısından bakılırsa iyi çalışılan bir malzeme," diyor.

Şimdiye kadar piyasa Lennéers ürünlerine olumlu yaklaşmış. Dennis Lennéer işinin bu kadar hızlı büyümesinin Hardox® markasının gücüne bağlı olduğuna inanıyor.

"SSAB ile çalışmak çok mantıklı," diyor. "Hem müşterilerimiz bunu istiyor, hem de SSAB bize ürün geliştirme desteği sunuyor. Bu da doğru malzemeyi seçmemize ve olabilecek en iyi ürünleri tasarlamamıza yardımcı oluyor."

Lennéers'te üretimin son aşaması, bitmiş ürünün üzerine Hardox® In My Body işaretinin konulmasından oluşuyor.

"Bu işaret bize, en iyi kalitede ve uzun süre dayanacak bir ekipman parçası yaptığımızı hatırlatıyor,"diyor Dennis Lennéer.

Metin: Isabelle Kliger
Resimler: Banfa Jawla

Lennéers hakkında

2015 yılında kurulan Lennéers, inşaat projelerinde kullanım için başta kovalar olmak üzere inşaat ekipmanları üreten bir İsveç şirketidir.
Lennéers ürünlerinin yaklaşık %80'i Hardox® In My Body sertifikasını taşıyarak, SSAB'nin yapım, kaynaklama ve malzeme kalitesi açısından katı gerekliliklerine uygun olduğunu doğruluyor.
İsveç'in güneybatısındaki Tidaholm tesisinde iki çalışanı bulunan Lennéers, yılda EUR 400.000 ve üzeri ciro yapıyor.

www.lenneers.se

Hardox® aşınma plakasının avantajları

Daha sağlamdır ve plaka kalınlığının azaltılmasına olanak tanır. Böylece daha hafif bir son ürün elde edilerek yakıt tüketimi azaltılır ve yük taşıma kapasitesi artırılır.
En üst kalitede aşınma direnci sayesinde kullanım süresince zaman ve paradan tasarruf sağlar.
Sınıfının en iyisi kaynaklama kalitesi ve olağanüstü darbe dayanımı sağlar.

Lenneers, en üst kalitedeki aşınma dirençli kovalarını Hardox® aşınma plakasıyla sunmaya başladığından beri hızla büyüyor

1:51