Basın bültenleri Arjantinli üretici Industrias Baco öncülüğünde, Hardox® 500 Tuf çelikle üretilen damperler müşteri memnuniyetini katlıyor

Industrias Baco, Arjantin’de damper gövdelerinde SSAB’nin Hardox® 500 Tuf aşınma plakasını ilk kullanan şirket olarak müşteri memnuniyetinde önemli bir artış görüyor. Ürün kullanım ömrü yüzde 30 artarken, şirketin damper gövdelerinin yüzde 90’ı Hardox® aşınma plakasından yapılıyor.

Industrias Baco, ürünlerinde Hardox® 500 Tuf aşınma plakasını kullanan ilk şirket olarak, Arjantin’deki damper piyasasını baştan aşağı değiştiriyor. Şirket, aynı zamanda Buenos Aires’in sanayi bölgeleri için Hardox® 450 aşınmaya dayanıklı çelik ile üretmeye devam ettiği damper gövdelerinden de son derece memnun.

Geleneksel çelikten Hardox® çeliklere geçiş, şirketin artan satışlarında esas teşkil etmektedir. Yüzde 30 oranında artan ürün kullanım ömrü ile birlikte müşteri memnuniyeti en yüksek seviyesine ulaştı.

Industrias Baco’da finans müdürü olan Patricia Meers, “Hardox çeliğin satış başarımızın büyük bir parçası olduğuna inanıyorum.” diyor ve devam ediyor: “SSAB geçtiğimiz yıllarda pazarlama alanında bize oldukça yardımcı oldu ve damper satışlarımız Hardox aşınma plakası yardımıyla ciddi oranda arttı. Hardox malzemesi aşınmaya çok daha dayanıklı olduğu ve çok yönlü kullanım olanağı sunduğundan, müşterilerimiz son derece memnun.”

70 yılı aşkın süredir sektörde faal olan Industrias Baco, şirket ürünlerinin sürekli geliştirilmesi sayesinde her zaman ilerleme kaydetmiştir. Arjantin’deki öncü geliştirmelerinden biri de damper gövdelerinde yeni Hardox® 500 Tuf aşınma plakası ürününün kullanımı olmuştur.

Satış koordinatörü Nelson Bacolla, “Hardox 500 Tuf ile yük indirme sürecini çok daha kolay hale getiren bir tasarıma sahip yeni bir model geliştirdik. Bu model müşterilerimizin önerileri dikkate alınarak geliştirildi.” diyor.

Yeni tasarlanan bu damper gövdeleri, müşterinin yük indirme süresini azaltıyor ve verimlilik ile kâr-zarar hanesini iyileştiriyor.

Sözlerine devam eden Bacolla, “Oldukça başarılı oldu. Yük dağıtımı söz konusu olduğunda da yeni aşınma plakasından yapılmış olan yeni karoser ile kamyon fonksiyonları çok daha iyi. İşte bu mükemmel kombinasyon. Bu yeni modeli, Hardox 500 Tuf’ın avantajlarını kullanarak tasarlayabildik” diyor.

Customer satisfaction surges as Industrias Baco pioneers Hardox 500 Tuf steel for tipper trucks in Argentina

2:58

As the first company in Argentina to use SSAB’s Hardox 500 Tuf wear plate in tipper truck bodies, Industrias Baco has seen customer satisfaction rise.

Industrias Baco’da 15 yıldır çalışan Meers, 10 yıl önce Hardox® malzemesinin damperlerde kullanılmaya başlanmasıyla gerçekleşen olumlu değişime bizzat tanık olmuştur. Şirket, iki yıldır Hardox® In My Body marka programı üyesidir.

Meers, “Hardox In My Body üyesi olmak bizi daha rekabetçi yapıyor. Ürünlerimize bu imzayı eklemek, müşterimize hangi malzemeleri kullandığımızı gösteriyor. Müşteriler, Hardox aşınma plakalarından haberdar ve bunu talep ediyor. Bunun daha ağır yükleri taşıyabilecek daha güçlü, daha hafif ve aşınmaya daha çok dayanıklı damper gövdeleri demek olduğunu biliyorlar.” diyor.

Bacolla, 12 yıldır Industrias Baco’da çalışıyor ancak şirket sahibi ailenin dördüncü nesil üyesi olarak, tüm hayatı tesislerin etrafında geçti. Kendisi, Industrias Baco’nun Hardox® In My Body programına üyeliğinden ciddi avantaj sağladığını ifade ediyor.

“Hardox In My Body’nin bir parçası olmak bize pazarda daha fazla tanınırlık sunuyor.” diyen Bacolla şöyle devam ediyor: “Bu program, bize son derece itibar sağlıyor ve güvenilir bir şirket olma imajımızı pekiştiriyor. Ayrıca, müşterilerin de farkında olduğu gibi, en iyi malzemelerle doğru şekilde çalıştığımızı gösteriyor. Bununla birlikte, potansiyel satışlarımızda, kârlılık bakımından da Hardox In My Body’nin kesinlikle yardımcı olacağını düşünüyorum.”

Industrias Baco, üç farklı damper modeli için çeşitli Hardox® aşınma plakası kaliteleri kullanıyor. Tüm modeller, yük indirme işlemini hızlandıran, Hardox aşınma plakalarıyla üretilen, aynı konik gövde şeklinin avantajını kullanıyor.

Bacolla, “Müşteriler, ağır yüklerle baş edebilen ve dayanıklı olan ekipmanlar istiyor. Amacımız, yapılan ağır hizmet türlerine yönelik damperler üretmek. İşte bunun için Hardox aşınma plakasını kullanıyoruz. Çünkü bu plaka, bugünün piyasa koşullarının tüm taleplerini karşılıyor. Hardox damper gövdesini aynı anda daha güçlü ve daha hafif hale getiriyor. Hardox dünyasını keşfetmiş olmaktan gerçekten mutluyuz.” diyor.

Industrias Baco hakkında

• 1953 yılında kurulmuş olan Arjantinli bir aile şirketi
  • Kurulduğu ilk zamanlarda hidrolik krikolar üreten şirket, kurulduğu günden bu yana hidrolik damper üretimi ile faaliyetlerini genişletmiş, özellikle maden sektörüne yönelik ağır hizmet damperlerinin üretimine odaklanmıştır
  • Ürünlerini ülke çapında satan Arjantin merkezli orta ölçekli bir şirket